بازگشت پژو به ایران تقریبا منتفی است
بازار خودرو کشورمان بعد از فرانسه بزرگترین بازار فروش محصولات پژو-سیتروئن بود. سیتروئن نیز بعد از برجام تلاش کرد با خرید 50 درصد سهام شرکت سایپا کاشان بار دیگر حضور جدی در بازار ایران داشته باشد.
اما بازگشت تحریمها برنامههای این خودروساز فرانسوی را در سایت کاشان ناتمام گذاشت. هر چه تجربه بازگشت تحریمها برای سیتروئن جدید بود، پژوییها پیش تر این تجربه را در سالهای ابتدایی دهه 90 شمسی داشتند.
بعد از نزدیک به 17 ماه از بازگشت تحریمها و خروج پژو سیتروئن از ایران، این قرارداد با فیات کرایسلر میتواند بازار جدید ایالات متحده آمریکا را در دسترس این گروه خودروساز فرانسوی قرار دهد. هر دو خودروساز فرانسوی حاضر در این ائتلاف، در فاصله زمانی میان اوسط دهه 80 و اوایل دهه 90 میلادی فعالیت خود را در بازار ایالاتمتحده آمریکا متوقف کرده بودند.
البته بعد از خروج پژو از ایران کارلوس تاوارز از برنامه این شرکت در بازار ایالات متحده آمریکا خبر داد. آن طور که این مدیر خودروساز گفته بود بازگشت محصولات این برند فرانسوی به جادههای ایالات متحده آمریکا زودتر از سال 2026 اتفاق نخواهد افتاد.
در زمانی که این خبر از سوی مدیرعامل پژو سیتروئن اعلام شد، هنوز خبری از ادغام این گروه خودروسازی با فیات کرایسلر نبود. حال به نظر میرسد پژو سیتروئن برای حضور در دومین بازار بزرگ خودروی جهان با این ادغام به نوعی دوپینگ کرده و شاهد حضور این برند خودروساز در ایالات متحده آمریکا زودتر از برنامه زمانی تعیین شده باشیم.
این ادغام برای پژو سیتروئن روی دیگری نیز دارد. چنانچه تحریمهای صنعت خودرو برداشته شود این احتمال وجود دارد که فرانسویها نتوانند بار دیگر در جاده مخصوص و سایت کاشان حضور پیدا کنند. دو دلیل برای این مساله قابل ذکر است. دلیل اول اینکه فیات کرایسلر خودروسازی آمریکایی محسوب شده و از آنجا که تا کنون خودروساز آمریکایی در بازار ایران حضور نداشته است، همین مساله میتواند به نوعی پاشنه آشیل این گروه خودروساز فرانسوی برای حضور مجدد در بازار ایران محسوب شود.
از آنجا که پژو سیتروئن نمیتواند دیگر بهطور مستقل تصمیمگیری کند و باید نظر شریک خود را نیز در ارتباط با حضور در بازاری جویا شود، این مساله میتواند دلیل دیگری برای کشیدن ترمز پژو سیتروئن برای حضور در بازار ایران محسوب شود.