اخبار خودرو

تخلف آشکار ایران خودرو/ ناظران در خواب غفلت!

سه نرخی شدن قیمت خودرو با اجرایی شدن پیش فروش امروز ایران خودرو نشان می‌دهد که وعده تنظیم بازار و کاهش قیمت خودرو صرفا بهانه‌ای از سوی مدیران خودروسازان و وزارت صمت برای افزایش قیمت محصولات بوده است.

شرکت ایران خودرو طی بخشنامه 4089 اعلام نموده است که از امروز دوشنبه 24 دی 97؛  فروش قطعی با تحویل فوری برخی از محصولات خود را آغاز می‌کند. در این بخشنامه قیمت «پژو پارس اتوماتیک 84 میلیون و 500 هزار تومان تعیین شده است.

مدیران ایران خودرو و مسئولان وزارت صمت در اواسط آذر ماه امسال با اعلام تعیین قیمت در حاشیه بازار و با هدف کاهش قیمت بازار آزاد، «برنامه افزایش قیمت خودروهای داخلی» را رسماً آغاز نمودند. از جمله این خودروها «پژو پارس اتوماتیک» بود که در پیش فروش مورخ 26 آذر ماه با قیمت 79 میلیون تومان عرضه شد و مدیران ایران خودرو و وزیر صمت اعلام نمودند: «برای تعیین قیمت خودرو بر اساس فرمولی که پیش بینی شده خودروها با ۵ درصد زیر قیمت بازار عرضه شود و هفته بعد دوباره ۵ درصد کاهش مجدد قیمت خواهیم داشت تا در نهایت به یک قیمت متعادل بین کارخانه و بازار برسیم».

88vdlg4ozs451i4qei8b.jpg

اما اکنون شرکت ایران خودرو در تخلفی آشکار و خلاف وعده های مدیران این شرکت و وزیر صمت، اقدام به پیش فروش خودروی «پژو پارس اتوماتیک» از امروز دوشنبه 24 دی ماه  با قیمت 84 میلیون و 500 هزار  تومان نموده است. قیمت پیش فروش امروز دوشنبه 24 دی ماه نه تنها نسبت به قیمت آخرین پیش فروش ایران خودرو (26 آذر ماه) 5 درصد کاهش نیافته است بلکه 7 درصد افزایش هم داشته است که بسی جای تامل و پیگیری دارد.

سه نرخی شدن قیمت خودرو

علی رغم وعده مدیران مبنی بر تنظیم قیمت بازار خودرو، هم اکنون با مراجعه به «سایت فروش ایران خودرو» می توان مشاهده نمود قیمت خودرو «سه نرخی» شده است.

-قیمت تحویل دی ماه
-قیمت حاشیه بازار
-قیمت بازار آزاد

اکنون مشخص می گردد که وعده تنظیم بازار و کاهش قیمت خودرو صرفاً بهانه ای از سوی مدیران خودروساز و وزارت صمت برای افزایش قیمت محصولات بوده است و مدیران مذکور نتوانسته اند «تنظیم بازار» را «مدیریت» نمایند. این در حالی است که با استفاده از ابزارهای نرم افزاری اطلاعاتی موجود در کشور (مانند استعلام مالکان خودرو از سامانه پلیس راهور)، می توان «مصرف کنندگان واقعی» خودرو را از سوداگران تمیز داد و با «مدیریت»، عرضه، تقاضا و قیمت در بازار کنترل نمود.

شرکت ایران خودرو در ابتکاری جالب در «پیش فروش مهرماه» (بخشنامه 4067) توانسته بود با اعمال شرایط محدود کننده به منظور شناسایی مصرف کننده واقعی خودرو (مانند شرط داشتن گواهینامه، خودرو اولی بودن، عدم ثبت نام در شرکت سایپا، عدم ثبت نام در 18 ماه گذشته) به لحاظ روانی تاثیر مناسبی برای کاهش سوداگری در بازار خودرو انجام دهد. اما در پیش فروش اخیر خود (26 آذر ماه و 24 دی ماه با تحویل فوری خودرو) شرایط محدود کننده در بخشنامه 4067 را اعمال ننمود و با توجه به حاشیه سود بین قیمت بازار و درب کارخانه، راه را برای سوداگری در بازار خودرو هموار نمود.

علاوه بر این موضوع ایران خودرو در «پیش فروش مهرماه» اعلام نمود که «هر ثبت نام مغایر با شرایط این بخشنامه، از سوی شرکت یکطرفه ابطال و وجه بدون سود مسترد خواهد شد» اما بررسی ها نشان می دهد که علی رغم وعده خود مبنی بر استعلام شرایط ثبت نام کنندگان، از هیچ ابزاری برای شناسایی مشتریان ثبت نامی در «پیش فروش مهرماه» استفاده نکرده است و تحویل این خودروها بدون استعلام برای شناسایی «مصرف کننده واقعی» در حال انجام است.

mf73rulp19gd7n6doyqq.png

منبع: iranjib

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *