اخبار خودرو

خودروسازی در کره جنوبی از ابتدا تا امروز

به نظر می‌رسد تنها با گذشت 31سال از ورود هیوندای به آمریکا، این خودروساز کره‌ای توانسته در این بازار به جایگاهی محکم و هم‌تراز با خودروسازان مهم جهانی دست پیدا کند.

 سرگذشت خودروسازی کره جنوبی عمدتا به شرکت مختلط هیوندای پیوند خورده است. هیوندای که در زبان کره‌ای به معنی مدرنیته است، در سال 1967 تاسیس شد و کار خود را با مونتاژ فورد کورتینا در سال 1968 آغاز کرد. نخستین خودرویی که با طراحی این کمپانی ساخته شد، خودرو پونی بود که از موتور میتسوبیشی استفاده می‌کرد و در سال 1976 وارد بازار کره شد. ورود هیوندای به بازارهای جهانی تا دهه 1980 طول کشید.

هیوندای در بازار جهانی

در سال 1986 هیوندای اکسل وارد بازار ایالات متحده شد و به‌خاطر قیمت ارزان 4هزارو995دلاری‌اش در آن سال به تعداد 150هزار دستگاه خودرو به فروش رسید. این موفقیت در سال‌های دوم و سوم حضور هیوندای در آمریکا نیز با فروش سالانه 250هزاردستگاه ادامه پیدا کرد اما بعد از آن فروش اکسل در سال 1989 با افت شدیدی همراه شد.

در سال 1998، فینبار اونیل، مدیر وقت هیوندای در آمریکا، به منظور ایجاد اطمینان به محصولات هیوندای، گارانتی 10ساله/100هزار مایلی را برای پیشرانه این خودروها ارائه داد که موجب افزایش 82درصدی فروش چهار خودرو اکسنت، النترا، سوناتا و تیبورن شد که در ایالات متحده حضور داشتند.

همین دوران بود که همکار کره‌ای دیگر هیوندای، یعنی کیا نیز به تبعیت از این شرکت وارد بازار آمریکا شد و خودرو سفیا را در برخی از نمایندگی‌های فروش در غرب آمریکا با قیمت 8هزارو495 دلار به خریداران آمریکایی عرضه کرد. چند سالی طول کشید تا کیا توانست محصولات خود، یعنی سفیا و شاسی‌بلند جمع و جور اسپورتیج را در سراسر آمریکا توزیع کند.

هیوندای و کیا 

در سال 1998 هیوندای کیا را خریداری کرد، اما از آن زمان تاکنون فعالیت‌های فروش و بازاریابی این دو برند به‌طور مستقل و جدا مانده است. هیوندای به تأسی از تویوتا و هوندا، در سال 2005 کارخانه تولیدی خود را در ایالت تاسیس کرد؛ کیا هم پنج‌سال بعد در ایالت جورجیا کارخانه‌اش را راه‌اندازی کرد.

اگرچه این دو برند از پیشرانه‌ها و پلت‌فرم‌های مشابهی استفاده می‌کردند، اما استراتژی‌های جایگاه‌یابی هریک از آن‌ها مستقل و برای برند دیگر ناشناخته بود.

هیوندای برای برطرف کردن این مشکل در سال 2006 پیتر شرایر، طراح فولکس‌واگن/آئودی را به عنوان طراح ارشد خود استخدام کرد. شرایر ظاهری متمایز به خودروهای کیا بخشید و طراحی محصولات آن را به کلیدی در موفقیت این برند بدل کرد.

در حال حاضر او بر طراحی هردو برند کره‌ای نظارت دارد. مهم‌تر از آن تلاش 10‌ساله هیوندای برای بهبود وضعیتش در بازار جهانی خصوصا آمریکا بود که از دهه 1990 آغاز شده بود و به این غول کره‌ای کمک کرد تا نقایص کیفی خود را برطرف کند.

در سال 2006 موسسه تحقیقاتی جی‌دی‌پاور و شرکا در گزارش کیفی خود این برند را به عنوان برترین برند غیرلوکس اعلام کرد.

بازارهای جدید 

عملکرد درست و منطقی هیوندای به آن کمک کرده تا در بازار جهانی از جایگاه بسیار خوب و تزلزل‌ناپذیری برخوردار شود. این خودروساز در سال 2001 با معرفی XG300 ورود خود را به بازار خودروهای لوکس رقم زد و پنج سال بعد با عرضه آزرا سعی کرد جایگاه خود را در این بازار مستحکم‌تر کند.

در سال 2008 هیوندای با ساخت سدان جنسیس که روی نخستین پلت‌فرم مدرن دیفرانسیل عقب این برند سوار بود و از یک موتور V8 جدید بهره می‌برد، قدم دیگری را برای ساخت خودروهای لوکس برداشت و بعد از آن نیز یک مدل کوپه از جنسیس را به بازار فرستاد.

پس ازآن  مدل بزرگ‌تر و حتی گران‌تر اکوئوس را معرفی کرد که با قیمت 58هزارو900دلاری خود رقیبی جدی برای لکسوس LS به شمار می‌رفت. در حال حاضر جنسیس به یک برند مستقل بدل شده است و سدان فعلی‌اش با نام G80 عرضه می‌شود. در ادامه نیز دو مدل G90 و G70 به گستره محصولات این برند لوکس کره‌ای اضافه خواهند شد.

در این میان هیوندای به توسعه خود در مسیرها و بازارهای مختلف ادامه می‌دهد. مدل جدید آیونیک که به‌صورت مدل‌های هیبرید، پلاگین هیبرید و تمام الکتریکی عرضه می‌شود، مستقیما تویوتا پریوس را هدف قرار داده است.

هیوندای همچنین از تاسیس برند فرعی N خبر داده که به تولید محصولات با عملکرد بالا خواهد پرداخت. در سال گذشته فروش هیوندای از 750هزاردستگاه خودرو گذشت و کیا هم حدود 650هزار دستگاه از خودروهایش را در این بازار به فروش رساند.

به نظر می‌رسد تنها با گذشت 31سال از ورود هیوندای به آمریکا، این خودروساز کره‌ای توانسته در این بازار به جایگاهی محکم و هم‌تراز با خودروسازان مهم جهانی دست پیدا کند.

با این‌که صادرات کره در سال 2018 برای نخستین بار از سقف 600میلیارد دلار گذشت، تردیدهای زیادی در این رابطه وجود دارد که آیا می‌تواند در سال اخیر نیز این رقم را حفظ کند یا خیر زیرا اساس صادرات این کشور را خودروها تشکیل می‌دهند و این‌طور که به نظر می‌رسد فروش خودروهای کره‌ای با مشکلات بی‌سابقه‌ای روبه‌رو شده که تغییراتی شاید اساسی را از خودروسازان کره‌ای طلب می‌کند.

منبع

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *