روش جدید کلاهبرداری در معاملات خودرو از طریق قولنامه
اخیرا افراد سودجو و کلاهبردار با فروشندگان خودرو و ملک تماس میگیرند و خود را خریدار واقعی جا میزنند و به گونه ای اطمینان فروشنده را جلب می کنند. ماجرا از اینجا شروع میشود که نزد شما برای خرید (ملک/خودرو/…) می آیند و خواستار نوشتن قولنامه به صورت دستی میشوند و شما را از رفتن به بنگاه منصرف میکنند در همین حین ثمن معامله را یک چک به مبلغ کل در وجه حامل به شما میدهند و به شما میگویند خودرو و مدارک نزد خود شما تا زمانی که چک پاس شود، بماند. (اینجا هم اطمینان شما را به خودشان جلب میکنند.) سپس یک روز یا دو روز بعد خریدار (کلاهبردار) نزد شما می آید و به علت های متفاوت یا جور نشدن ثمن معامله خواستار فسخ قرارداد میشود.
بعد از فسخ کردن قرار داد به محض اینکه چک ثمن معامله رو از شما گرفتن یا ربودن، قولنامه شما و خودشان را پاره میکنند یا از بین میبرند و شما در این خیال به سر میبرید که معامله فسخ شده است. در صورتی که تازه از اینجا ماجرای کلاهبرداری خودرو شروع می شود، به این صورت که قولنامه خریدار (کلاهبردار) کپی رنگی است و اصل آن را زد خود نگه می دارد. چک را هم از شما میگیرد و قولنامه شما را هم که از بین برده است.
خریدار (کلاهبردار) اظهارنامه و شکایتی تحت عنوان تحویل مبیع و الزام به تنظیم سند برای شما ثبت میکند و ادعا میکند به جای دریافت چک (که از شما موقع فسخ گرفته است) به شما دلار، سکه، وجه نقد و… داده است.
متاسفانه قضات محترم هم با توجه به اینکه اصل چک و اصل قولنامه در دست خریدار (کلاهبردار) است وقوع عقد بیع را درست دانسته و رأی به ضرر شما صادر میشود و شما را ملزم به تنظیم سند و تحویل خودرو/ملک بدون دریافت ۱ریال پول میکند
این امر نشاندهنده ضعف قوه قضائیه میباشد
نیت کلاهبرداری اشخاص رو نمی توان به گردن کس دیگری انداخت اما قوه قضائیه قطعا می تواند راهکارهای جدیدی جهت جلوگیری از ضایع شدن حقوق افراد در نظر بگیرد.