نسل جدید رنو داستر وارد ایران شد
این خودرو که در برخی بازارها با نشان «داچیا» به فروش می رسد، حال به ایران آمده و در اختیار یکی از سفارتخانه ها قرار گرفته است. البته که اطلاعات به دست آمده نشان می دهد، به غیر از این رنو داستر نسل جدید، نسخه های دیگری هم از این خودرو به سفارتخانه ها تحویل داده شده است.
به نقل از اسب بخار، این خودرو جز نسخه های پایه داستر جدید بوده و از نظر ظاهری، ویژگی های نسخه های فول آپشن این کراس اوور اقتصادی را ندارد. رینگ های معمولی، آینه های غیر هم رنگ، زیر سپر ساده و… از جمله نکاتی است که کم آپشن بودن این رنو داستر را اثبات می کند.
در بحث امکانات تفاوتی میان رنو داستر و داچیا داستر وجود ندارد. اما آن طور که مشخص است متریال کار شده در کابین نسخه ی رنو تا حدی با کیفیت تر از نمونه ی داچیا است. در منطقه ی خاورمیانه، چند وقتی است که فروش رنو داستر نسل جدید آغاز شده و مشتریان می توانند این خودروی کراس اوور اقتصادی را در دو نسخه ی فنی خریداری کنند.
نمونه ی اول به پیشرانه ی ۱٫۶ لیتری ۱۱۵ اسب بخار و ۱۵۶ نیوتن متر مجهز است و توان آن از طریق جعبه دنده ی اتوماتیک CVT با حالت تعویض دنده ی مصنوعی ۶ سرعته به چرخ های جلوی آن منتقل می شود.
این نسخه می تواند در شرایط استاندارد شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت را در ۱۳٫۲ ثانیه ثبت کند. داستر ۱٫۶ لیتری اتوماتیک از نظر مصرف سوخت در جایگاه خوبی قرار دارد و می تواند به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر ۵٫۸ لیتر بنزین را بسوزاند.
نمونه ی دوم این کراس اوور به پیشرانه ی دو لیتری ۱۳۵ اسب بخار با گشتاور ۱۷۸ نیوتن متر مجهز است و توان آن از طریق جعبه دنده ی ۴ سرعته ی اتوماتیک به چرخ های جلو و عقب می رسد. این مشخصات دقیقا در داسترهای قبلی نیز به چشم می خورد و تنها کمپانی رنو در بحث آلایندگی به روز رسانی را برای رنو داستر ۲۰۱۹ داشته است. این خودرو هم شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت را در ۱۱٫۵ ثانیه ثبت می کند و می تواند به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش ۶٫۹ لیتر بنزین را استفاده کند.
در بحث ایمنی نسخه ی LE داستر به کیسه ی هوای رو به رو و جانبی سرنشینان جلو مجهز است و سیستم کنترل پایداری نیز در آن دیده می شود. کاملترین نسخه ی رنو داستر جدید به امکاناتی نظیر تریم داخلی چرم، کروز کنترل و محدود کننده ی سرعت، دوربین ۳۶۰ درجه، استارت دکمه ای، سیستم تهویه اتوماتیک، روشن کردن خودرو از روی ریموت کنترل، رادار نقطه کور، شیب سنج دیجیتال، مانیتور، کنترل حرکت در سراشیبی، سیستم استارت استاپ و… مجهز است.
بر اساس تست ایمنی موسسه ی یورو انکپ، با وجود ارتقای مهندسی و ایمنی که در داستر جدید نسبت به نسل قبل رخ داده است، اما این خودرو نمی تواند مانند برخی رقبای دیگر با ۵ ستاره ی ایمنی شناخته شود و با توجه به بروز رسانی استانداردهای ایمنی، داستر نسل جدید همچنان می تواند تنها با ۳ ستاره ی ایمنی در بازار جهانی حضور داشته باشد.
رنو داستر و داچیا داستر همیشه به عنوان ارزانترین کراس اوورهای کاربردی بازار جهانی شناخته می شدند و شریک تجاری رنو، یعنی نیسان هم از پلتفرم و اتاق این خودرو برای عرضه ی محصولاتی اقتصادی استفاده کرده است.
در بسیاری از کشورها، داستر برای اقشار کم درآمد به عنوان گزینه ای با دوام شناخته می شود. اما در بازار ایران به خاطر تعرفه های بالای واردات خودرو، ممنوع شدن واردات از سال های گذشته، نوسان های شدید بازار ارز و…، نسل قدیم داستر نیز در جایگاه یک خودروی گران قیمت ظاهر شده است.
پیش از آغاز تحریم ها، کمپانی رنو برنامه داشت تا نسل جدید داستر را در سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ در ایران به تولید برساند.