نقاط ضعف برلیانس H320 که شما را از خرید منصرف می کنند
برلیانس H320 جزو خودروهای محبوب بازار ایران محسوب میشود که تولید آن در سال ۹۸ متوقف شد. در این مقاله قصد داریم معایب هاچ بک چینی برلیانس اچ ۳۲۰ را بررسی کنیم.
برلیانس H320 برای نخستین بار در سال ۱۳۹۴ وارد بازار ایران شد و سرانجام تولید آن به دلیل تحریمهای صنعت خودرو ایران متوقف شد. این خودرو که مدل هاچ بک محصولات خانواده H300 برلیانس محسوب میشود توانست با مزایا و ویژگیهای برتر نسبت به سایر خودروهای ساخت داخل به فروش خوبی دست پیدا کند، اما این خودرو چینی نیز معایبی دارد که قصد داریم در ادامه آنها را بررسی کنیم.
معایب برلیانس H320
۱. موتور ضعیف
از بزرگترین معایب برلیانس اچ ۳۲۰ میتوان به موتور ضعیف این خودرو اشاره کرد که با وزن آن سازگاری چندانی ندارد. در همین راستا شرکت پارس خودرو پس از مدتی با ارائه موتورهای قویتر تصمیم گرفت تا مشتریان بیشتری جذب کند و همین اتفاق هم افتاد، اما به دلیل توقف تولید محصولات برلیانس، همچنان مدلهای با موتور پایین آن در کشور خرید و فروش میشوند.
۲. امکانات کم مدل دندهای
خودروهای چینی به دلیل داشتن امکانات و ایمنی متعدد توانستهاند در بازار کشورهای مختلف نگاه مشتریان را به خود جذب کنند، اما زمانی که خودروسازان داخلی تصمیم گرفتند این محصولات را مونتاژ و به بازار عرضه کنند، میزان امکانات آنها را کاهش دادهاند.
برای مثال شرکت پارس خودرو برای مقرونبهصرفه بودن تولید برلیانس H320 تصمیم گرفت تجهیزات و امکانات آن را کاهش دهد و مشتریان این خودرو برای آپشنهای مورد نظر خود میبایست پول بیشتری را پرداخت میکردند. از این رو کم بودن امکانات را میتوان نخستین عیب برلیانس H320 نسخه ۱.۶۵ لیتری دانست.
البته مدل اتوماتیک برلیانس اچ ۳۲۰ از امکانات بیشتری نسبت به مدل دندهای خود بهره میبرد، اما این کمبود امکانات در مدل دندهای بیشتر به چشم میآید. در واقع در نسخه دندهای امکاناتی چون روکش چرمی فرمان، روکش چرمی صندلی، سیستم مالتی مدیا، سانروف و کیلس (keyless) نیز حذف شده است. این کاهش امکانات در حالی انجام میشود که خودروسازان خصوصی کشور محصولات خود را با امکانات و تجهیزات بیشتری به بازار عرضه میکنند.
۳. سطح پایین خدمات پس از فروش
شرکت پارس خودرو مونتاژ و عرضه محصولات شرکت چینی برلیانس را بر عهده داشت و مشتریان بر اساس سابقه طولانی درخشان این شرکت از محصولات آن استقبال میکنند، اما پارس خودرو نمیتواند خدمات مناسبی را برای محصولات چینی برلیانس به مشتریان ارائه دهد. بدون شک تحریم مجدد صنعت خودرو توسط آمریکا و توقف تولید خودروهای خارجی که به خوبی داخلی سازی نشدن برای پارس خودرو مشکلات زیادی را به همراه داشت و همین موضوع باعث شد تا خدمات پس از فروش خودروهایی چون برلیانس H320 کاهش پیدا کند.
از این رو شرکت پارس خودرو به دلیل مشکلات واردات قطعات یدکی مواجه شده و همین موضوع کمبود و افزایش قیمت لوازم یدکی این نوع از خودروها را به همراه داشته است. همچنین بر خلاف گارانتیهای ویژه خودروسازان خصوصی، محصولات پارس خودرو دارای گارانتیهای مناسبی نیستند و برای انجام برخی از سرویسها به پرداخت هزینههای زیادی نیاز خواهد بود.
۴. کمرونق بودن بازار خرید و فروش
شرکت پارس خودرو از ابتدای سال ۹۸ تولید برلیانس H320 را متوقف کرد و همین موضوع افزایش قیمت آن را به همراه داشت. همچنین قطع همکاری برلیانس و پارس خودرو باعث کمبود قطعات این خودرو در بازار ایران شد. از طرفی موتور ۱.۶۵ لیتری برلیانس به مدت کوتاهی در بازار ایران حضور پیدا کرده است و به همین دلیل تعمیرکاران با این موتور آشنایی کاملی ندارند.
چنین مواردی باعث شد تا مشتریان در حال حاضر کمتر به خرید این خودرو چینی تمایل داشته باشند و کمرونق بودن بازار خرید و فروش برلیانس اچ ۳۲۰ باعث میشود مشتریان به هنگام فروش با مشکل مواجه شوند. در واقع کمتر کسی حاضر میشود یک خودرو چینی با هزینههای نگهداری بالا را خریداری کند و در زمان فروش برای جذب مشتری قیمت آن را کاهش دهد که نتیجه آن ضررهای زیاد برای فروشنده خواهد بود.
۵. پایین بودن کیفیت ساخت
پایین بودن کیفیت ساخت را میتوان معضلی بزرگ برای صنعت خودرو کشور دانست که به جز خودروهای رنو نظیر تندر ۹۰ و ساندرو مابقی خودروهای حال حاضر با این مشکل مواجه هستند. از این رو کیفیت ساخت را باید یکی دیگر از معایب برلیانس H320 بدانیم؛ برای مثال پلاستیک خشک و خشن در تمام بخشهای کابین به چشم میخورد که پس از مدت کوتاهی کیفیت اولیه آنها از بین خواهد رفت. همچنین مالکان این خودرو از ایرادهای سیستم برقی و عملکرد برخی از آپشنهای این خودرو چینی گزارش دادهاند که میتواند مشتریان را از خرید آن دلسرد کند.
نتیجه
هاچ بک برلیانس H320 در بازار داخل ایران موفق شد با خودروهایی چون رنو ساندرو، ام وی ام ۳۱۵ و پژو ۲۰۷ به رقابت بپردازد و با ظاهر جوانپسند به فروش خوبی نیز دست پیدا کرد.
از سویی پارس خودرو با افزودن موتور قدرتمند و گیربکس ارتقا یافته باعث شد نگاه مشتریان بسیاری به این خودرو جلب شود، اما قطع همکاری پارس خودرو و شرکت برلیانس باعث شد تا مشکلاتی چون کمبود قطعات و افزایش قیمت گریبانگیر مشتریان شود و از رقبای خود عقب بماند.
از این رو در شرایطی که این خودرو با کمبود قطعات، افزایش قیمت قطعات، کمرونق بودن بازار خرید و فروش و پایین بودن سطح خدمات پس از فروش مواجه است بهتر است مشتریان به دنبال رقبای این خودرو باشند.