مقالات خودرو

همه آنچه که باید از میل موج گیر خودرو بدانید

خودرویی که هر روز سوار آن می شوید و ساعات زیادی را با آن سر می کنید از قطعات مختلف و متفاوتی تشکیل شده است که شاید حتی از وجود آنها بی اطلاع باشید. یکی از این قطعات  یا میل تعادل است

 

موج گیر

میل تعادل یا میل موج‌گیر چیست؟

میل تعادل یا به اصطلاح مکانیک‌ها، میل موج‌گیر، در اکثر موارد برای بالا بردن تعادل خودرو و جلوگیری از چپ شدن آن، در خودرو‌ها بکار می‌روند.

میله تعادل یک میله فولادی است که در دو سر دارای بوش بوده و غالبا بین دو چرخ یک محور قرار می‌گیرد و باصطلاح دو چرخ را به یکدیگر متصل می‌کند، میل تعادل معمولا بوسیله دو اتصال محوری (Pivot) در دو طرف به شاسی نیز متصل می‌شود.

موجگیر

وظیفه اصلی میل موج‌گیر

وظیفه اصلی میل موج‌گیر این است که غلتش اتاق در هنگام دور زدن و پیچیدن و حتی رانندگی کردن در سطوح ناهموار را کنترل کند.

 

میل موج‌گیر نوعی فنر موج‌گیر است.

این میل موج‌گیر معمولا بین دو طبق پایین نصب می‌شود. وقتی خودرو پیچی را طی می‌کند، اتاق به طرف بیرون پیچ متمایل می‌شود.

در نتیجه‌ این تمایل، طبق‌های پایین در جهت مخالف حرکت می‌کنند و میل موج‌گیر را می‌پیچانند.

 

میل موج‌گیر در برابر پیچش مقاومت می‌کند. این عمل سبب سفت شدن سیستم تعلیق در هنگام پیچیدن خودرو می‌شود، در نتیجه اتاق خودرو کمتر کج می‌شود یا غلتش پیدا می‌کند.

زمانی که یک چرخ در دست انداز می‌افتد و چرخ‌های دیگر نمی‌افتند نیز میل موج‌گیر عمل می‌کند وقتی خودرو در جاده هموار و در امتداد مستقیم حرکت می‌کند، وجود میل موج‌گیر هیچ اثری ندارد بسیاری از سیستم‌های تعلیق عقب یک میل موج‌گیر عقب دارند.

طرز کار این میل موج‌گیر مانند میل موج‌گیر جلو است.

 

علائم خرابی میل موج‌گیر

میل‌موج‌گیر در دو سر خود دارای سیبک است و این قطعه نیز همانند سایر قطعات دارای یک عمر مفید است و باید به صورت دوره‌ای نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

 

سیبک‌ها دارای گردگیر نیز هستند که به ندرت پیش می‌آید گردگیر‌ها دچار پارگی شوند، اما به مرور با نفوذ گرد و خاک و آب امکان دارد خاصیت چربی گریس داخل سیبک از بین رود و مشکلاتی نظیر لقی و شل شدن شروع شود.

صدای تق تق و ضربه به خصوص در هنگام چرخیدن فرمان یکی از مهم‌ترین علائمی است که باید میل‌موج‌گیر و سیبک‌ها مورد بررسی قرار گیرند.

معایب استفاده از میله تعادل‌های خیلی سفت

میله تعادل، دو سر فنر‌های چپ و راست را به هم متصل می‌کند، این کار استقلال عملکردی فنر‌های چپ و راست را کم می‌کند.

وظیفه سیستم تعلیق، نگه داشتن لاستیک در تماس با سطح جاده است. سیستم تعلیق مستقل نیز به هر کدام از چرخ‌ها اجازه می‌دهد تا به طور مستقل، خود را با وضعیت جاده هماهنگ کنند.

در بعضی شرایط ممکن است نیاز به این باشد که چرخ سمت راست بالا رفته و چرخ سمت چپ پایین بیاید. حال اگر این دو چرخ به یکدیگر متصل باشند، در چنین شرایطی یکی از آن‌ها نمی‌توانند حداکثر تماس ممکن را با زمین داشته باشد.

به همین دلیل، اگر میله تعادل نیز خیلی سفت باشد، امکان دارد در پیچ‌های خیلی تند، یکی از چرخ‌ها به طور کامل از زمین جدا شود.

جلوبندی خودرو

منبع

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *