مقایسه خودروها

چری آریزو 5 توربو در برابر دنا پلاس توربو

خرید خودرو این روزها به دلیل افزایش کاذب قیمت‌ها و محدود شدن فضای رقابتی میان تولیدکنندگان و واردکنندگان، به مقوله‌ای سخت و طاقت‌فرسا تبدیل شده است. به همین خاطر بسیاری از خریداران که قصد خرید خودروی وارداتی یا چینی تولید داخل را داشتند، به ناچار باید به سمت خودروهای تولید داخل بروند با پرداخت مبلغی نامعقول خودرویی داخلی را خریداری کنند. ما نیز در این مقاله قصد داریم به مقایسه دو خودرو دنا پلاس توربو و چری آریزو 5 توربو بپردازیم که هر یک به نوعی ویژگی‌های خاص خود را دارند.
شاید در نگاه اول مقایسه این دو خودرو چندان منطقی به نظر نرسد، اما از آنجایی که هر دو این خودروها دارای پیشرانه‌ای مجهز به سیستم توربوشارژ بوده و لیست مناسبی از امکانات رفاهی را دارا هستند، می‌توانند با توجه به شرایط پیش آمده گزینه ای مناسب برای بررسی و انتحاب به شمار روند. از طرفی به دلیل کاهش قدرت خرید مردم درخصوص خودروهای وارداتی و مونتاژ داخل، بر روی کاغذ می‌توان دنا پلاس توربو را جایگزینی مناسب برای چری آریزو 5 توربو دانست. اما باید این نکته را مدنظر داشت که گزینه داخلی مدنظر از گیربکس دستی بهره می‌برد. با این حال در ادامه این مقاله از خودروبانک به معرفی دقیق و بررسی این دو گزینه خواهیم پرداخت.

دنا پلاس توربو، متفاوت‌ترین محصول داخلی

چند سالی است که دو خودروساز دولتی یعنی سایپا و ایران خودرو با تولید محصولات قدیمی و اکونومی، نتوانسته‌اند تنوعی در بازار خودرو ایجاد کنند. اما در این میان گروه صنعتیایران خودرو مدتی است سعی بر تولید محصولی رقابتی دارد. درست است که تاکنون فیس‌لیفت‌های ناشیانه و جزئی سبب شده تا چهره‌های متفاوتی از چند محصول محدود را شاهد باشیم، اما تولید دنا از سوی ایران خودرو سبب شد تا علاقه‌مندان، این خودرو را که به نوعی فیس‌لیفت سمند محسوب می‌شود، به دلیل داشتن چهره جذابش خودرویی جدید به حساب آورند. مدیران ایران خودرو نیز از این فرصت استفاده کرده و با تجهیز این خودرو به امکانات رفاهی بیشتر و اضافه کردن برخی از المان‌های مدرن در طراحی این خودرو، سعی دارند تا این خودرو را همچنان در کورس رقابت نگه دارند.


مدتی پیش نسخه توربو این خودرو نیز از سوی ایران خودروبه صورت رسمی معرفی و عرضه شد که به نوعی لوکس‌ترین و پرقدرت‌ترین محصول تولید داخل به شمار می‌رود. اما تنها ضعف این خودرو گیربکس دستی آن است که در مقایسه با رقبای خارجی آن را چندین قدم عقب می‌اندازد.

چری آریزو 5 توربو، محصولی که احیا شد

شرکت مدیران خودرو که به عنوان شریک تجاری چین در ایران فعالیت می‌کند، پس از عرضه تیگو 5 به عنوان اولین محصول کراس‌اوور این شرکت با برند چری، اقدام به عرضه سدانی نسبتاً مدرن با نام آریزو 5 کرد. این خودرو به دلیلی داشتن ظاهری مدرن که شباهت بسیار زیادی با کیا سراتوداشت، فروش خوبی را تجربه کرد. اما پس از گذشت چندماه به دلیل بهره‌گیری از پیشرانه ضعیف و گیربکس CVT با افول فروش مواجه شد. به همین خاطر مدیران چینی و ایرانی اقدام به عرضه نسخه توربو این خودرو در بازار ایران کردند، زیرا سلیقه بازار ایران به گونه‌ای است که پیشرانه‌هایی با حجم بالا و خودروهایی با شتاب زیاد مورد اقبال خریداران قرار می‌گیرند.


این خودرو نسبت به نسخه پیشین، از لحاظ عملکرد پیشرانه به دلیل بهره‌ بردن از سیستم توربوشارژر، بازدهی و توان بیشتری ارائه می‌کند. که از همین رو می‌توان آریزو 5 Te را سدانی اسپرت و جذاب دانست.

نگاهی به طراحی ظاهری دنا پلاس توربو و آریزو 5 توربو

از آن جایی که در این مقاله قصد داریم قیاسی میان این دو سدان توربو در بازار ایران انجام دهیم، ابتدا از مقایسه ظاهری آن‌ها شروع می‌کنیم. چری آریزو 5 توربو از لحاظ طراحی ظاهری با نسخه اتمسفریک که پیش از آن به بازار ایران راه پیدا کرد، تفاوتی ندارد. در نمای جلو شاهد چهره‌ای خشن و اسپرت هستیم که به دلیل بکارگیری زبان طراحی جدید کمپانی چری، از جذابیت‌های بصری قابل توجهی برخوردار است. به‌عنوان مثال جلوپنجره مشبک شش ضلعی که نواری کرومی از میان آن عبور کرده، شباهت بسیار زیادی با رقبای کره‌ای دارد. نکته قابل توجه، چراغ‌های برزگ بوده که در طرفین جلوپنجره نصب شده‌اند. این چراغ‌ها که دارای طراحی مدرن و بروزی هستند، در امتداد نوار کرومی جلوپنجره جای گرفته‌اند که می‌توان رد این نوار کرومی را درون چراغ جلو نیز مشاهده کرد. همچنین نوشته چری درون گوشه بیرونی چراغ نیز نکته‌ای است که ممکن است با نگاه دقیق به خودرو متوجه آن شوید. ورودی‌های هوا که به‌صورت مشبک در طرفین و وسط سپر تعبیه شده، علاوه‌بر خنک کاری موتور، چهره‌ای اسپرت و زیبا را برای آریزو 5 به ارمغان آورده است. نوار LED نور در روز نیز یکی از بخش‌هایی است که این خودرو را به رقبای کره‌ای نزدیک‌تر کرده است. در نمای جانبی بیشترین چیزی که توجه را به خود جلب می‌کند، رینگ‌های اسپرت آلومینیومی است که با طراحی خاص و منحصربه‌فردی که دارد، چهره‌ای زیبا را پدید آورده است. همچنین خطوط برجسته روی بدنه، به‌خوبی توانسته طرحی تهاجمی و پویا را ایجاد کند.

در نمای عقب نیز شاهد چهره‌ای قابل قبول و زیبا هستیم. چراغ‌‌های کشیده و بزرگ در راستای ابرویی کرومی جای گرفته‌اند، نکته قابل توجه، چراغ‌های دنده‌ عقب بوده که در پایین سپر و کنار شبرنگ تعبیه شده است. چراغ مه‌شکن نیز در دیفیوزر نصب شده روی سپر جای گرفته است.


اما باید به جرات گفت که در آن سوی میدان دنا پلاس توربو از معدود خودروهای تولید داخل است که از چهره نسبتا زییایی برخوردار است. خطوط مورب نمای جانبی که شباهت زیادی با محصولات کره ای از جمله هیوندای سوناتا YF دارد، گرافیک چراغ جلو و عقب، طراحی بزرگ جلو پنجره، رینگ‌های اسپرت 16 اینچی آلومینیومی و کاپوت عضلانی از برترین ویژگی های ظاهری دنا پلاس توربو هستند که باعث شده این خودرو از نگاه مشتریان ایرانی، خودرویی اسپرت و تهاجمی شناخته شود. اما این زیبایی در طراحی چندان بی‌نقص هم نبوده، زیرا عدم دقت در مونتاژ سبب شده تا با نگاهی موشکافانه به ظاهر این خودرو، درزها و فواصل قطعات بدنه این خودرو به خوبی به چشم آید.

خطوط شکسته بکار رفته روی دنا این خودرو را کاملاً جدی کرده و بسیاری از مشتریان از ظاهر این خودرو رضایت کافی دارند، اما با گفتگو با بعضی از طراحان حرفه‌ای خودرو، گلایه‌هایی از عدم هماهنگی خطوط منحنی شکل کناری در نسخه‌های دنا پلاس و دنا پلاس توربو با خطوط شکسته جلو و عقب مواجه می‌شویم. موضوعی که به بر هم زدن هارمونی طراحی خودرو در دنا معمولی منجر شده است. اما در کل باید گفت از دید عام خریداران، دنا پلاس توربو جز خودروهایی است که از ظاهر قابل قبولی برخوردار است.

فضای داخل کابین

فضای درون کابین جایی است که می‌توان این دو خودرو را به خوبی به چالش کشید، زیرا امکانات رفاهی هر دو خودرو در جایگاه مناسبی قرار داشته و کیفیت متریال مصرفی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد. فضای داخل کابین دنا پلاس تفاوت چندانی با نسخه معمولی این خودرو ندارد، تنها تفاوت کایبن این خودرو به سانروف و کلیدهای نصب شده روی سقف محدود می‌شود. طراحی کلی داخل کابین که شامل داشبورد و رودربی‌ها می‌شود، به دلیل داشتن ظاهری هماهنگ که از خودروهای کره‌ای الگوبرداری شده، نمایی نسبتا به روز اما بسیار بی کیفیت را ایجاد کرده است. همچنین نصب تریم طرح چوب روی قسمت‌های مختلف داشبورد و رودربی‌ها سبب شده تا کابین این خودرو گران‌تر از آنچه که هست نشان داده شود. از طرفی نصب نمایشگر تمام لمسی بزرگ در کنسول میانی، نشان دهنده بروز بودن این خودروست که برای بسیاری از خریداران نکته مثبتی به شمار می‌رود. اما صندلی‌های قدیمی درنظر گرفته شده برای دنا پلاس یکی از نقاط ضعفی است که از همان سمند به عاریت گرفته شده است. تنها نکته‌ای که به این صندلی‌ها اضافه شده، تنظیم برقی است.

درون کابین چری آریزو 5 توربو نیز تنها نکته قابل توجه، طراحی بروزی است که نظر بسیاری از خریداران را به خود جلب می‌کند. اما در بخش کیفیت قطعات مصرفی، آریزو حرف چندانی برای گفتن ندارد و می‌توان آن را هم رده خودروهای داخلی از جمله دنا پلاس دانست. البته زیرکی طراحان چینی به دلیل استفاده کردن از تودوزی چرمی به همراه دوخت قرمز نیز در زیباتر نشان دادن فضای کابین هم بی‌تاثیر نیست.

اگر بخواهیم کابین این دو خودرو را از لحاظ جاداری با یکدیگر مقایسه کنیم، باید بگوییم که دنا پلاس بدلیل بهره‌مندی از پلتفرم مشترک با سایر محصولات از جمله سمند و پژو 405، دارای کابینی جادار بوده که فضای کافی برای سرنشینان جلو و عقب را مهیا می‌کند. از طرفی صندوق عقب بزرگ و جادار یکی دیگر از مزایایی است که این خودرو دارد. از لحاظ فضای داخلی با توجه به ابعاد کلی بدنه آریزو ۵، فضای زیادی در اختیار سرنشینان نیست و افراد قدبلند در خصوص فضای سر کمی اذیت خواهند شد. همچنین فضای صندوق عقب این خودرو در مقایسه با دنا پلاس کمی کوچک‌تر بوده که همین موضوع برای خانواده‌های پرجمعیت چندان خوشایند به نظر نمی‌رسد. اما در مجموع می توان گفت که ارگونومی در کابین چری آریزو 5 بسیار بهتر از خودرو شتر گاو پلنگی مانند دنا پلاس رعایت شده و از این حیث کمبود اندک فضا نسبت به دنا + جبران می شود.
همچنین به لطف فاصله محوری زیاد، فضای داخلی مناسبی برای جای پا سرنشینان عقب وجود دارد.

امکانات رفاهی و آپشن‌ها

در بخش امکانات رفاهی دو خودرو در وضعیت قابل قبولی به سر می‌برند که در ادامه به لیست امکانات هر دو خودرو اشاره خواهیم کرد.
آریزو 5 توربو در بخش امکانات رفاهی و ایمنی در وضعیت مناسبی است، بر همین اساس توانسته 5 ستاره از سازمان NCAP چین را کسب کند. همچنین استارت دکمه‌ای، سیستم کنترل باد تایرها TPMS ، سیستم تهویه اتوماتیک، دوربین دنده عقب و سیستم‌های کمک پارک، سیستم کمک حرکت در سربالایی (HHC) و در آخر هم به سیستم‌های ABS و EBA ، سیستم ضد لغزش TCS و سیستم پایداری الکترونیکی ESPو کیسه هوای راننده و سرنشین و جانبی از امکانات این خودرو به شمار می‌روند.

اما دنا پلاس توربو نیز دارای امکاناتی نظیر 4 عدد کیسه هوای راننده، سرنشین و جانبی، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، کانال تهویه برای سرنشینان عقب، سانروف، شیشه بالابر درهای جلو و عقب برقی و مجهز به آنتی ترپ و پاور ویندوز، کروز کنترل، دوربین دید عقب، صندلی برقی 8 حالته راننده و 6 حالته برقی سرنشین، نمایشگر لمسی با قابلیت پخش فایل‌های تصویری، تلویزیون، سیستم رهیاب، بلوتوث با قابلیت اتصال تلفن همراه، و غربیلم فرمان مجهز به کلیدهای کنترل سیستم صوتی و هندزفری موبایل و کروز کنترل است.

مشخصات فنی و قابلیت‌ها

همانطور‌که گفته شد اصلی‌ترین دلیل مقایسه این دو خودرو مشخصات فنی پیشرانه مجهز به توربوشارژر است که در برخی از قسمت‌ها شباهت نزدیکی به یکدیگر دارند.
پیشرانه نصب شده درون سینه آریزو 5 توربو، از یک موتور چهار سیلندر 1.5 لیتری مجهز به توربو شارژر تشکیل شده است. حداکثر قدرت تولید شده این موتور 147 اسب‌بخار و حداکثر گشتاور آن 210 نیوتن‌متر است. نیروی تولید شده توسط موتور به کمک جعبه دنده اتوماتیک CVT به چرخ‌های جلوی خودرو منتقل می‌شود.


دنا پلاس توربو در بخش فنی از همان پیشرانه EF7 توربو بهره می‌گیرد که پیش از این روی سورن توربو نصب شده بود. اما تفاوت آن با پیشرانه قبلی، اصلاح برخی از قطعات سیستم پرخوران است. این پیشرانه چهار سیلندر با حجم دقیق 1646 سی‌سی توانایی تولید نیرویی معادل تولید 147 اسب بخارقدرت در دور موتور 5000 دور در دقیقه و 215 نیوتن‌متر در دور موتور 2200 الی 4800 دور در دقیقه دارد. اما نیروی تولید شده موتور در این خودرو به وسیله گیربکس 5 سرعته دستی به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.

تجربه رانندگی و نتیجه گیری

هنگامی که پشت فرمان چری آریزو 5 توربو می‌نشینید، نباید با وجود پیشرانه توربو توقع شتاب فوق‌العاده‌ تکان دهنده ای را از لحظه آغاز حرکت داشته باشید، زیرا گیربکس CVT با قابلیت شبیه سازی 7 دنده اصلی‌ترین دلیل کندی و تنبلی این خودرو به شمار می‌رود، اما همین گیربکس در تعویض دنده‌ها، عملکرد قابل قبولی را از خود نشان می‌دهد (البته در گیربکس‌های CVT اصلاً دنده‌ای وجود ندارد و به همین خاطر ضربه‌های تعویض دنده وجود ندارد). همچنین سواری آریزو در مقایسه با سدان‌های همرده نرم و بی‌سروصدا است. اما یکی از دغدغه‌های مالکان این خودرو، تامین قطعات یدکی است که در شبکه نمایندگی‌های این شرکت در شهرستان‌ها با کمبود جدی مواجه است.

اما رانندگی با دنا پلاس توربو تجربه‌ای کاملاً متفاوت است که تا به حال در هیچ یک از خودروهای داخلی مشاهده نشده است. شتاب قابل توجه این خودرو که در همان لحظات ابتدایی قابل دسترسی است، از ویژگی‌های بارزی است که می‌توان از مزیت‌های خرید این خودرو دانست. اما سیستم ترمز ضعیف از اصلی‌ترین مشکلاتی است که ایمنی دنا پلاستوربو را تحت‌الشعاع قرار داده است.
تامین قطعات یدکی مشترک این خودرو با نمونه استاندارد یکی دیگر از نکات مثبت است، اما تامین قطعات مرتبط با سیستم پرخوران با مشکل اساسی رو به رو است. از طرفی استهلاک پیشرانه توربوشارژر این خودرو به دلیل عدم تجربه کافی در زمینه تولید این دسته از موتورها، بالا بوده که همین موضوع برای خریداران چندان خوشایند نیست. همچنین گیربکس دستی این خودرو سبب شد تا استقبال خوبی از آن صورت نگیرد. زیرا بسیاری از خریداران این دسته از خودروها، خانواده‌هایی هستند که به دنبال رفاه و آسایش‌اند، همین موضوع سبب شد تا چند سال گذشته خودروهای چینی مجهز به گیربکس اتوماتیک فروش قابل توجهی را در بازار ایران داشته باشند.

در انتها اگر بخواهیم یک جمع‌بندی کلی از این دو خودرو داشته باشیم، باید بگوییم دنا پلاس توربو با قیمتی در حدود 75 میلیون تومان در بازار خودرویی است که می‌تواند در آینده با تجهیز شدن به گیربکس اتوماتیک، به رقیبی جدی برای بسیاری از چینی‌های حاضر در بازار از جمله آریزو 5 توربو تبدیل شود. چری آریزو 5 توربو خودرویی با دسترسی راحت برای خرید، چهره‌ای به روز، گیربکسی اتوماتیک اما نه چندان سریع و امکاناتی مناسب است که در شهرستان‌ها کمی مشکل قطعات دارد و در مقابل برای دنا پلاس توربو باید تمامی این موارد را تکرار کنیم به جز اینکه این خودرو گیربکس دستی دارد و حدود 25 میلیون ارزان‌تر است و از نظر ایمنی شاسی، قدرت ترمز گیری، وجود esp و کیفیت ساخت قطعات فنی پیشرانه کیلومترها از آریزو 5 عقب تر است.
حالا باید منتظر ماند و دید که ایران خودرو با توجه به شرایط تحریم می تواند نسخه اتوماتیک دنا پلاس را با 10 – 20 میلیون تومان قیمت بیشتر روانه بازار کند، یا بار دیگر از بازار رو به رشد خودروهای اتوماتیک عقب خواهد ماند و چینی ها می توانند به سلطه خود بر این سگمنت ادامه دهند.

 

منبع: khodrobank

نویسنده و عکاس : آریا محسنی

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. شتر گاو پلنگ ویران خودرو با اریرو5 توربو که یه ماشین پخته چه از لحاظ فنی چه از لحاظ ایمنی و ظاهری مقایسه کردی؟ به نطرم با اپتیما هم یه مقایسه بکن این انفجار نبوغ ویران خودرو خخخخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *