مقالات خودرو

نقاط ضعف و معایب خودرو دنا کدامند؟

خودروهای سری دنا از اواخر سال 1393 وارد بازار خودروی ایران شد و در مدت کمی توانست جایگاه خود را در میان مشتریان و بخصوص جوانان باز کند. امروز همراه شما نقاط ضعف و معایب خودرو دنا را بررسی می کنیم.

خودروهای سری دنا با وجود امکانات جدیدی که نسبت به خودروهای مشابه دارد اما ایراداتی نیز از لحاظ طراحی و کیفیت قطعات به آن وارد است که در اینجا به آن اشاره خواهیم کرد.

فضای کم کابین

با وجود آنکه ابعاد و اندازه اتاق خودرو دنا مشابه سمند و سورن می باشد اما فضای کمتری در اختیار راننده و سرنشین می گذارد. علت اصلی آن می تواند مربوط به طراحی حجیم و جاگیر داشبرد خودرو دنا باشد. داشبرد خودرو باعث شده است تا جایگذاری ریلهای صندلیهای جلو به عقب رفته و جای پای سرنشینان عقب بسیار محدود گردد.

علاوه بر آن خم داشبرد در کنار پای راننده و سرنشین جلو برای افراد قد بلند می تواند آزار دهنده باشد.

در خودروهای دنا پلاس که دارای سانروف می باشند علاوه بر مشکل فضای کابین مشکل ارتفاع سقف نیز نمود پیدا کرده است. بدلیل وجود سانروف طراحی نمد سقف نیز تغییر پیدا کرده است و ارتفاع کمتری را در اختیار سرنشینان قرار می دهد.

کابین خودرو دنا

 

سروصدای داخل اتاق

یکی از مسائلی که اکثر مالکین خودرو دنا با آن دست و پنجه نرم می کنند سروصدای قطعات داخل کابین می باشد. بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی صدای رودریها، داشبرد و صندلیها می تواند آزار دهنده باشد، اگرچه با کمی حوصله و وقت گذاشتن می توان نسبت به رفع این صداها اقدام نمود.

خرابی زود هنگام میکروسوئیچ قفل درها

یکی از موارد شایع در خودروهای دنا خرابی زود هنگام میکروسوئیچ قفل درها می باشد که بسیار آزار دهنده است.

به علت نفوذ آب هنگام کارواش و یا حتی بودن در محیط با رسوبت بالا این قطعات بشدت آسیب پذیر بوده و از کار می افتند. از عوارض این مشکل می توان به قفل نشدن درها ، عدم روشن شدن چراغ لادری و یا حتی روشن ماندن دائم این چراغ اشاره کرد.

در صورت خرابی این قطعه گاهی در هنگام حرکت چراغ سقفی شروع به چشمک زدن کرده و هشدار باز بودن در نیز بر روی صفحه مانیتور یا پشت صفحه کیلومتر ظاهر می گردد.

 

کیفیت پایین میکروسوئیچ پدالها (استپ پدال)

خطای میکروسوئیچ پدالها از موارد بسیار شایع در این خودروها می باشد . خرابی میکروسوئیچ پدال ترمز می تواند به عدم روشن شدن چراغ خطر عقب و عدم کارکرد کروزکنترل خودرو شود. علاوه بر آن خطای پدال کلاچ نیز منجر به گاز خوردن اضافه خودرو و دیگر مشکلات هنگام حرکت شود.

رفع این مشکل بسیار ساده است و با تعویض قطعات به راحتی رفع می شود اما عمر قطعات موجود در بازار بسیار کوتاه است.

مهره استپ پدال دنا

 

نفوذ آب به داخل کابین

اگر کمی بدشانس باشید با این مشکل نیز مواجه خواهید شد. در برخی خودروهای سری دنا نفوذ آب به داخل خودرو از قسمت زیرین بوستر ترمز و یا از اطراف شیشه جلو مشاهده شده است. رفع این مشکل کمی سخت و زمانبر می باشد بخصوص اگر نفوذ آب از ناحیه زیرین بوستر ترمز باشد.

نفوذ آب به داخل می تواند منجر به آسیب به قطعات برقی (CCN) گردد که از عوارض آن می توان به عدم کارکرد درست صفحه پشت کیلومتر، قطع و وصل ناگهانی برق و… اشاره کرد

 

صدای ناهنجار چرخهای عقب

این مشکل در همه خودروهای سری دنا وجود دارد و علت اصلی آن طراحی ضعیف برخی قطعات مربوط به سیستم ترمز و کالیپر می باشد.

این ایراد به تنهایی باعث افزایش مصرف سوخت، هدردهی توان موتور، صدای ناهنجار، یکطرفه خورده شدن لنت ترمز و کاهش عمر دیسک ترمز می گردد.

در روزهای بارانی و یا مواقعی که از کارواش بر میگردید این صدای ناهنجار نمود بیشتری دارد.

صدا تنها از عوارض مشکل می باشد و ریشه اصلی مشکل در درگیری دائم لنت و دیسک چرخ عقب می باشد. اگرچه با روشی هزینه بر که در اینجا ذکر شده است می توان نسبت به رفع کامل این ایراد اقدام نمود.

%D9%82%D8%B7%D8%B9%D9%87 %D8%A8%D9%87%DB%8C%D9%86%D9%87 %D8%B4%D8%AF%D9%87 %DA%A9%D8%A7%D9%84%DB%8C%D9%BE%D8%B1 %D8%B9%D9%82%D8%A8 %D8%AF%D9%86%D8%A7

در عکس فوق می توانید یکی از  قطعات بهینه شده کالیپر ترمز را مشاهده نمایید.

 

نفوذ آب به داخل چراغ و ترک های سطحی چراغها

ترکهای ریز بر روی سطح چراغ ، بخار کردن و یا حتی نفوذ آب به داخل کاسه چراغ نیز در این خودروها بسیار شایع است

 

IMG 20181203 212554 201

IMG 20181204 020539 865

مشکلات مربوط به دریچه های تهویه مطبوع

جهت دریچه های تهویه مطبوع خودرو را اگر تغییر دهید و جهت آنرا بطور مثال به زیر پا منتقل کنید عملا تغییری احساس نخواهید کرد . بطور واضحتر جهت دریچه را روی هر طرفی بگذارید همچنان از دریچه های مستقیم رو به راننده و سرنشین پرتابش باد را خواهید داشت.

حتی با بستن دریچه های جلو موفقیت چندانی در دریافت باد از طدیگر دریچه ها بخصوص در زیر پا نخواهید داشت.

 

صدای بم موتور داخل اتاق

اگر سرعت شما به 100 کیلومتر بر ساعت برسد متوجه این صدای آزار دهنده موتور خواهید شد این صدای بم بطور معمول تا سرعت 120 همراه شما خواهد بود.

تعویض دسته موتورهای بالا-راست و دسته موتور زیر باطری به کاهش این صدا کمک خواهد کرد اما راه حل قطعی آن نخواهد بود.

 

صدای باد

اگر مالک خودرو دنا هستید حتما با این صدا آشنا شده اید ، با سرعتهای بالاتر از 80 کیلومتر بر ساعت صدای باد برای شما آزار دهنده خواهد بود.

آنچه مسلم است طراحی بدنه ارتباط مستقیم با این مسئله دارد تاکنون روش قطعی برای رفع این مشکل ارائه نشده اما با رگلاژ درها و استفاده از نوارهای درزگیر مخصوص خودرو میتوان اندکی این صدا را کاهش داد.

 

عدم همخوانی گیربکس با قدرت موتور

شاید از دید بسیاری از مصرف کنندگان ضرایب دنده طبیعی باشد اما از دید کارشناسان فنی این ایراد بر خودروهای دنا و دنا پلاس  وارد است.

دنده های 1 و 2 بسیار سریع پر شده و در دنده 5 این حس را خواهید داشت که خودرو به یک دنده بالاتر نیز نیاز دارد.

لازم به ذکر است با توجه به متفاوت بودن ضرایب کرانویل پینیون در خودروهای دنا پلاس توربو این مشکل رفع گردیده است.

 

چنانچه شما نیز مشکلات دیگری با خودروی دنا یا دنا پلاس خود دارید با ما در بخش نظرات در میان بگذارید

 

 

 

 

 

 

نوشته های مشابه

‫13 دیدگاه ها

  1. سلام
    وقت بخیر
    ممنون بابت اطلاعات درست و بجا
    تمامی اطلاعاتی که راجع به ایرادات دنا دادید کاملا درسته
    من سال ۹۴ یه دنا گرفتم و تا حالا دارم ازش استفاده می کنم تمامی این ایرادات رو داره

  2. ماشین من مرتبا چراغ مه شکن میسوزه میخواستم بدونم علتش چی هستش

  3. توي سربالايي ماشين زور ميزنه جون نداره علت چي ميتونه باشه

  4. مرتبا خطای سیلندر 1 و 4 که باعث سه کار کردن موتور میشود و باید هی بست باطری دربیاری تا خطای آن رفع شود ولی در نهایت من رفتم نمایندگی گفتن یه سیم کشی زیر فرمان عوض کردیم که بعد از آن دیگه خطا نداد

    1. این ایراد متداول نیست. یک ریشه و علتی دارد که می تواند ایراد از شمع ، کوئل و یا موارد دیگر باشد

  5. یکی از ایرادات این ماشین ترمز گیری ضعیف هستش ، بصورتی که سیستم ABS گاهی اوقات خیلی زود عمل میکنه و عملا زمان توقف ماشین دو یا سه برابر طولانی میشه ، این مشکل دو مرتبه برام اتفاق افتاده که خدا رحمم کرده ، لطفا جهت حل این مشکل راهنمایی کنید
    ناگفته نماند که لاستیکهای زیر ماشین گلدستن فابریک کارخونه هست ، خودم فکر میکنم اگه لاستیک خوب با سایز 205 بندازم تا حدودی این ایراد مرتفع بشه

    1. با تعویض قطعات کالیپر و تغییر زاویه آن قدرت ترمزگیری تفاوت محسوسی خواهد داشت

  6. کپ خیلی زیاد دریچه گاز و سوخت خام اول صبح و بوی بد اگزوز

  7. یک مشکل دیگه ای که هست، طراحی و انتخاب غلط مدل سانروف هست که باعث کاهش ارتقاع سقف داخل دنا پلاس شده. چنانچه از مدلهایی که روی سقف جمع میشدند استفاده میشد، این مشکل هم پیش نمیامد.

  8. تاخیر گاز بسیار آزار دهنده است بخصوص در هنگام روشن بودن کولر
    سیستم فنر بندی خشک و پلتفرم قدیمی این سیستم

    1. بله دقیقا درست میفرمایید ، زمان استفاده از کولر گاز خور ماشین هم تاخیر پیدا میکنه و هم بی جون میشه و البته سیستم ترمز و abs این ماشین چنگی به دل نمیزنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *