ویژه خودرو دنا

بررسی خطای عدم احتراق سیلندر در EF7

خطای عدم احتراق سیلندر یعنی هر عاملی که باعث کاهش هوا،جرقه سوخت در سیلندر شود عدم احتراق اتفاق می افتد.

احتراق ناقص و خطای عدم احتراق نشان دهنده وجود ایرادی در زمان و میزان احتراق در سیستم وجود دارد.وجود خطای عدم احتراق و جرقه زنی در تمامی خودرو ها بسیار رایج است.

احتراق در سیلندر که بخشی از موتور است اتفاق می افتد که این عمل باعث ایجاد نیرو در موتور خودرو میشود معمولا خودرو های تولیدی در داخل کشور ما دارای چهار سیلندر هستند.زمانی که موتور خودرو به صورت تکی کار میکند باعث از بین رفتن مقدار زیادی از نیروی موتور میشود.

خطای عدم احتراق سیلندر

مثلا اگر یک سیلندر موتور دارای  چهار سیلندر دچار ایراد شود آن خودرو بیست و پنج درصد از قدرتش را از دست میدهد. اگر خودرو دچار لرزش های غیر طبیعی بشود نشان دهنده تک کار کردن موتور خودرو است.

عوارض ناشی از خطای عدم احتراق سیلندر (احتراق ناقص)

  • کشش ضعیف خودرو در موقع شروع به حرکت
  •  ضعف شتاب خودرو در سرعت و سبقت
  • افزایش یافتن غیرعادی مصرف سوخت
  • ریپ زدن خودرو یا لرزشهای نامتعارف در خودرو
  • اصطلاحا ” ۳کار کردن ” خودرو
  • مرطوب بودن گاز خروجی از اگزوز (بنزین نسوخته در سیلندر)

خطای عدم احتراق سیلندر ها

خطا ی عدم احتراق سیلندر یا احتراق ناقص در خودرو ها  را با شماره سیلندرها بیان میکنند.شماره های سیلندرها در خودرو های متنوع متفاوت است مثلا در خودرو هایی که دارای  شش سیلندر هستند اعداد فرد برای سیلندر های جلو و اعداد زوج برای سیلندر های عقب به کار برده میشود.

در خودرو هایی هم که چهار سیلند دارند معمولا شمارش آن ها از سمت تسمه تایم انجام میشود مانند خودرو دنا .همان طور که میدانید سیلندر ها به صورت جفت ،جفت باهم کار میکنند و اگر یکی از آن ها خراب شود دیگری به جای آن کار میکند در این زمان به راحتی میتوان خطای عدم احتراق سیلندر را در آن تشخیص داد.

خطای عدم احتراق سیلندر

چک کردن شمع و وایر خودرو

شمع و وایر خودرو جز قطعات مصرفی هستند که عمر مشخصی دارند و زمانی که عمر مصرفی آن ها به پایان رسد باید تعویض شود.باید برای خودرو خود بهترین برند و مناسب آن را انتخاب کنید زیرا انتخاب شمع مناسب در حل مشکل خطای عدم احتراق سیبندر  و جرقه زنی تاثیر بسیاری دارد.

بعد از تعویض شمع خودرو باید وایر ها را چک کنید.اگر وایر خودرو ایراد داشته باشد.باعث مشکل خطای عدم احتراق خودرو میشود.

چک کردن کوئل خودرو

کوئل خودرو قطعه ای است که برق مورد نیاز شمع را برای ایجاد احتراق تولید میکند که میزان برق مورد نیاز شمع و زمان تامین آن توسط ایسیو خودرو تنظیم میشود.

زمانی که شمع و وایر خودرو خود را تعویض کردید باید کوئل را هم با دستگاه ایسیو از اول تنظیم کنید.ضعیف بودن کوئل خودرو نیز باعث خطای عدم احتراق سیلندر خودرو میشود.

احتراق سیلندر کوئل ef7
تاثیر کوئل بر احتراق سیلندر

چک کردن سر سیلندر و روغن سوزی موتور

وجود هر ناخالصی داخل سیلندر باعث تداخل در احتراق خودرو میشود.مشکل خطای عدم احتراق خودرو میتواند از موتور و سر سیلندر باشد.باید تمامی سیلندر های خودرو را چک کرد تا مطمئن شد مشکلی در آن وجود ندارد.

ایراد در ایسیو و اتصال در سیم کشی موتور

ایسیو و یا همان کامپیوتر خودرو وظیفه زمان بندی و ترکیب سوخت و هوا و تنظیم میزان جرقه را در تنظیم موتور خودرو دارد.اتصال ایسیو با عملکرد ها توسط سیم کشی خودرو انجام میشود.

امکان فرسودگی سیم کشی خودرو وجود دارد که باعث اتصالی و تداخل در دستور های ارسالی ایسیو میشود.در برخی از موارد دیده میشود که ایراد های سخت افزاری ایسیو نیز باعث خطای عدم احتراق سیلندر خودرو میشود.

ویدئوی آموزشی بررسی خطای عدم احتراق سیلندر

 

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام و عرض ادب
    شرمنده بخدا مزاحم شدم
    میدونم سرتون خیلی شلوغه ولی واقعا به مشکل خوردم اگر میشه راهنماییم کنید هزینه اش هم هر چقدر باشه پرداخت میکنم راهم دوره امکان اینکه خدمت شما برسم ندارم واقعا
    ماشین من دنا ۹۷ با ایسیو easy u برق کروز ۲ الی ۳ ماهه به مشکل خورده گاهی اوقات تو همه دنده ها دکه میزنه چراغ چک هم روشن نمیشه
    شمع،وایر،کویل ها و دسته سیم کویل عوض شده ولی بازم همین جوریه،شمع رو عوض کردم چند روز خوب بود دوباره برگشت مشکلش
    چند ثانیه دکه میزنه که مجبور میشم یا پام رو کلاچ بزارم یا دنده رو عوض کنم
    دکه ها بعضی وقت انقدر شدیده که تو ماشین قشنگ سرنشین تکون میخوره
    دکه ها همیشگی نیست یک روز هست یک روز نیست
    انگار که پدال گاز رو هی ول کنی و دوباره فشتر بدی
    ماشین هی دکه دکه میکنه
    سپاس از محبت شما🙏🌹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *