تیونینگ بسیار دیدنی کادیلاک سری 62 مدل 1947
نام کادیلاک در صنعت خودرو با بسیاری از پیشرفت های تکنولوژیک این حوزه گره خورده و این موردی است که به علت فعالیت محدود برند مذکور طی سال های گذشته، شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته باشد!
به عنوان برندی که بسیاری از اولین های دنیای خودرو به نامش ثبت شده، خالی از لطف نیست تا نگاهی به نوآوری های ارائه شده توسط کادیلاک داشته باشیم: این برند اولین اتاق کاملا متصل به شاسی را در سال 1910 میلادی معرفی و تولید کرد. تنها 2 سال بعد اولین سامانه الکتریکی خودرو شامل استارت و روشنایی را ارائه کرد. در سال 1915 نوآوری هایی را در زمینه خنک سازی موتور و در سال 1922 اولین سیستم کنترل حرارت کاربراتور را معرفی کرد.
اما ظاهرا سرعت بالای مهندسان کادیلاک در معرفی فناوری های نوین خودرویی توقفی نداشت زیرا در سال 1923 میلادیاولین موتور 8 سیلندر را تولید کردند. در سال 1928 اولین کمپانی در جهان بود که خودرو با سقف تمام فلزی را تولید کرد که امنیت سرنشینان را به میزان بسیار چشمگیری افزایش داد. در همین سال کادیلاک نخستین سیستم جعبه دنده چرخ دنده ای را نیز معرفی کرد که عملا تحول عظیمی در صنعت خودرو ایجاد کرد.
در سال 1930 اولین پلتفرم موتور 16 سیلندر را طراحی کرد و بدنبال آن اولین موتور 12 سیلندر جهان را نیز تولید کرد.
تعداد اولین هایی که کادیلاک در صنعت خودرو معرفی می کرد آنقدر زیاد بود که پایانی نداشت! در ابتدای دهه 40 میلادی این برند اولین جعبه دنده اتوماتیک را نیز روی یکی از محصولات خود نصب و روانه بازار کرد. البته دراین میان باید سیستم تهویه هوای داخل خودرو را نیز به کادیلاک ارتباط دهیم زیرا تهویه اتوماتیک هوشمند که با دمای محیط خود را هماهنگ می کرد را نیز کادیلاک برای اولین بار معرفی کرد.
نخستین خودروهای جهان که مجهز به کیسه هوا شدند را نیز کادیلاک در فاصله سال های 74 تا 77 میلادی روی خط تولید خود داشت! و البته بازهم می توان درباره ویژگی هایی که کادیلاک را از دیگر خودروهای جهان متفاوت می کند، نوشت اما به هرترتیب خودروهای پیشرفته امروز به نوعی در حال استفاده از فناوری هایی هستند که توسط کادیلاک به صنعت خودرو معرفی شده است.
با این توضیحات برای امروز سراغ کادیلاک می رویم تا یکی از محصولات کلاسیک آن که سوژه ای برای یک پروژه تیونینگبوده را معرفی کنیم. تصاویری که در ادامه مشاهده می کنید بیشتر شبیه کارت پستال های استودیویی است تا یک خودروی واقعی! و این نتیجه ظرافت مثال زدنی و کیفیتی است که تیم تیونینگ در این پروژه به نمایش گذاشته است.
با انتخاب یک کادیلاک سری62، می توان گفت تیونر از همان ابتدا به دنبال ارائه یک خودروی کلکسیونی بوده است! سری62 به خانواده از محصولات برند کادیلاک گفته می شود که در فاصله سال های 1940 تا 1964 میلادی روی خط تولید قرار داشت و طی این بازه زمانی 7 نسل آن روانه بازار شد.
در پروژه مذکور یک سدان سری62 مدل 1947 انتخاب شده و در ادامه تغییرات اجرا شده روی آن را مشاهده خواهیم کرد:
با توجه به آنکه نمونه سدان این خودرو به میزان بیشتری در دسترس قرار دارد و از نظر قیمت نیز به مراتب ارزانتر از مدل کوپه آن است، تیم تیونینگ یک سدان سری62 را خریداری و آنرا تبدیل به یک مدل کوپه کرده است.
برای پروژه از کد رنگ بسیار خاصی استفاده شده که در اطلاعات مرتبط با نام آبی کبالت کریستالی معرفی شده است. سطح بالای پوشش و تراکم فوق العاده رنگ این خودرو نشانگر تکنولوژی، مهارت و دقت بالایی است که در اجرای آن حضور داشته است.
حذف درب عقب عملا فضایی را در اختیار تیونر قرار داده تا با تزریق 17.8 سانتیمتر فضای جدید در بدنه ظاهر کشیده خودرو را هر چه بیشتر به نمایش بگذارد و عملا این رویکرد در ارتقا زیبایی های نمای جانبی خودرو اثری فوق العاده داشته است. پس از تغییرات جدید در بدنه، طول درب جلو برابر با 1.2 متر شده است.
یکی از جذاب ترین بخش های این کادیلاک که در نمونه استاندارد نیز حضور دارد، مربوط به فندرهای(گلگیر) برجسته و متفاوت آن می شود. طرفداران خودروهای کلاسیک به این سبک از فندر به اصطلاح مدل “موزی” می گویند. بخش های کرومی نقش مهمی در نمای ظاهری این خودرو برعهده دارند بویژه در قسمت گریل(جلوپنجره) و فندرها که با دقت ویژه ای پرداخت شده اند تا سطحی آینه ای را پیش روی مخاطب قرار دهند.
در قسمت جلو با نمای کلاسیک یک خودروی آمریکایی دهه 40 روبرو هستیم که اینجا هم برجستگی بزرگ بالای گریل یا نوک خودرو مجموعه ای فوق العاده زیبا را به نمایش گذاشته است.
چرم سفید رنگ سقف از همان نگاه اول هماهنگی خود را با آبی کریستالی به نمایش می گذارد. برای داخل کابین نیز از همین چرم استفاده شده تا حس ویژه یک خودروی لوکس را به خوبی منتقل کند. چرم استفاده شده برای روکش صندلی ها و باقی قسمت های داخل کابین کیفیت مرغوب و بافت بسیار نرمی دارد.
کنسول جلو و فرمان روی هم یک موزه کامل را شکل داده اند؛ از کنترل ها و آمپر آنالوگ گرفته تا قسمت های کرومی قاب شیشه جلو همه چیز در نوع خود کلکسیونی و کم نظیر است.
یکی از بخش های جالب در نمای عقب خودرو به پنجره کوچک با مکانیسم جالب آن مربوط می شود که طراحی جالبی دارد.
کادیلاک کریستالی از یک موتور استاندارد 5.7 لیتری 8 سیلندر مونوبلاک استفاده می کند که این موتور 346 اینچ مکعبی سرتخت هم جز دستاوردهای فنی گروه کادیلاک محسوب می شود. البته تمامی بخش های این قسمت بازسازی و تقویت شده است. گفتنی است یک پمپ هیدرولیک فرمان شورولت 57 نیز به این کادیلاک اضافه شده است.
در بخش جعبه دنده هم شاهده حضور یکی دیگر از فناوری های کادیلاک با نام جعبه دنده خودکار هیدراماتیک 4 سرعته هستیم.
یکی دیگر از تغییرات روی داده در مدل تیونینگ مربوط به تغییرات در سیستم تعلیق و همچنین کاهش ارتفاع خودرو می شود که در نتیجه آن ارتفاع کادیلاک کریستالی 43 سانتیمتر کمتر از سدانی می شود که برای این پروژه انتخاب شده است.
این کادیلاک رویایی حاصل 14 ماه تلاش یک تیم از افراد متخصص در زمینه خودرو است تا یک پروژه تیونینگ در بهترین شکل ممکن؛ محصول خود را به نمایش بگذارد.
خداس